Om oss

Norsk Byggekontroll utfører effektiv Uavhengig Kontroll med høy kompetanse, og trygghet om total uavhengighet fra andre leverandører, produkter og tjenester. Målet er å bli Uavhengig Kontroll sitt målebarometer og retningsgiver i byggebransjen.

VÅR HISTORIE

Fra 1.1.2013 ble det i Plan- og Bygningsloven innført obligatorisk Uavhengig Kontroll i byggesaker. Med ledende kompetanse innen kvalitetssikring av byggearbeid jobber Norsk Byggekontroll etter Plan og Bygningsloven (SAK10) for å hindre at du som husbygger skal fullføre prosjektet med skjulte feil og mangler, noe som i etterkant kan bli kostbart.

I Norge blir det oppført omkring ca 30.000 nye boliger hvert år. Ut fra solid erfaring fra byggebransjen opplevde Norsk Byggekontroll at bransjen trengte et foretak som kunne bistå tiltakshavere/husbyggere i byggeperioden.

Norsk Byggekontroll forholder seg utelukkende til forskriften og utelater egne tolkninger.

HVEM ER VI?

Termografør, takstmann og sakkyndig meddommer i byggesaker, Rolf Ekholt så klart dette behovet første gang det ble varslet om Uavhengig Kontroll. I 1995 startet Rolf Ekholt opp et aksjeselskap som senere skulle bli Termografi & TakstConsult AS. Grunnet stor pågang over hele Norge valgte selskapet å skille ut virksomheten med Uavhengig Kontroll i et nytt selskap som kunne rendyrke dette.

Behovet for seriøse aktører resulterte i et samarbeid med Rune Bratlie som er byggmester og byggingeniør. Norsk Byggekontroll så dagens lys i Januar 2015.

VÅRE VERDIER

Det er ytterst få firma i Norge som har uavhengigheten og den frittstående posisjonen som Norsk Byggekontroll har. De fleste tilbydere av Uavhengig Kontroll tilbyr dette som en tilleggstjeneste. Med Norsk Byggekontroll er du sikret fokus på en Uavhengig Kontroll, fritt for andre motiver enn å sikre ditt prosjekt en rettmessig godkjenning.

Uavhengig Kontroll innebærer kontroll av søknadspliktige tiltak for å påse at det er gjennomført kvalitetssikring av ansvarsbelagte områder, at prosjekteringen av tiltakene oppfyller kravene i Plan- og Bygningsloven (TEK17) og at byggearbeidene er utført i henhold til tegninger og arbeidsbeskrivelser.

DOKUMENTASJON OG SIKKERHET

Norsk Byggekontroll jobber etter et system utarbeidet av Holte AS. Større kunder benytter samme system, som tillater enkel og sikker utveksling av data i samme grensesnitt. Som kunde av oss får du et godkjenningsbevis som kan legges i boligens FDV-mappe. Samtidig tar vi i gjennomsnitt 30-40 bilder pr. husstand som vi for din sikkerhet, beholder i våre arkiver.

Norsk Byggekontroll AS
Tlf: 64 80 80 76 // E-post: post@nbkontroll.no

Rune Bratlie
Daglig leder

Telefon: +47 995 77 100
E-post: rune@nbkontroll.no

Rolf Ekholt
Fagansvarlig

Telefon: +47 982 45 510
E-post: rolf@nbkontroll.no

Fredrik Gjøsund
Regionsansvarlig, Nord

Telefon: +47 959 71 910
E-post: fredrik@nbkontroll.no

Samarbeid

Norsk Byggekontroll ønsker å knytte til seg seriøse samarbeidspartnere og ønsker kontakt med firma som kan utføre besiktelser etter våre strenge rutiner for Uavhengig Kontroll. Ta kontakt for mer informasjon om Uavhengige Kontroller i din region.

Godkjenninger

uk-logo

Uavhengig Kontroll

Vi i Norsk Byggekontroll AS bruker kontrollverktøy integrert i uk.no til våre kontroller.

Verktøyet inneholder sjekklister, dokumenter, rutiner med mer som gjør at kontrolløren får god kontroll, god oversikt, automatisk utfyllelse av dokumenter og god effektivitet over prosjektene sine. Du som tiltakshaver (byggherre) vil ha en trygghet for at kontrollene blir gjennomført på en god måte.

Se registrering (søk etter “Norsk Byggekontroll”)

Godkjent for ansvarsrett

Vi har sentral godkjenning innenfor kontrollområdet de utfører kontroll i. Ved at vi har sentral godkjenning i kontrollområdet kan det bli både billigere og enklere å få gjennom søknad om ansvarsrett i en byggesøknad. Med overordnet ansvar for kontroll, menes det at foretaket kan ta på seg ansvarsretten for alle kontrollområdene innenfor den tiltaksklassen som de har sentral godkjenning i.

Se godkjenningsbevis (ekstern lenke)

Mestermerke

Mesterbrev

Fagkunnskap gir trygghet – vi har mesterbrev.

Se mesterbrev (søk etter “Norsk Byggekontroll”)